mlinci sa jajima, mlinac

Mlinci

Cena: 900,00 RSD (Po kilogramu)

Mlinci sa jajima.

Recept Kostini mlinci

Druzeci se sa raznim prvoklasnim kuvarima iz Beograda, voleci po malo kuvanje, a i u sklopu posla dok raznosim robu za Kings Shop, u komunikaciji sam dosao do, po meni, najboljeg recepta, probao sam ih dosta. Od tada nikada ga nisam vise menjao.

MESO
U periodu bozica, vasksa, nove godine i ostalih praznika, kada moja majka Varvara napravi pecenje i to bas previse, uzmem meso koje nam ostane iscepkam ga i odvojim od kostiju i stavim u jednu posudu, samo cisto meso bez masti i ostalih hrskavica zilica itd. Nekada to i zaledim, nekada pravim odmah posle praznika.
U litar neutralne pavlake (kupujem rinfuz u kruna komercu) dodam tri zumanca, umutim, malo krupne soli, malo bibera. I time posle prelivam red kora po 4 kore, red mesa, po malo iscepkanog mesa, moze pecenje od prasetine, jagnjetine, curetine uvek ispadne fenomenalno.
Kada istrosim mlince i meso na svaki red dodavajuci fil. Isecem ostrim nozem kocke npr 10x10, umotam sve u aluminijumsku foliju, cackalicom izbusim 9 rupa. Veoma je vazno da se iseku mlinci jer kada se zaliju ravnomerno sve upiju, volim da bude tecnije. Pecem na 220 sat vremena, posle toga skinem foliju i narendam gorgonzolu i vratim da se zapece jos 10 minuta, to je cela carolija.

Sasatav:

mlinci 600gr
meso po zelji jagnece prasece curece moze i praska sunka
litar neutralne pavlake
3 zumanaca 
so biber 
300 gr gorgonzole

mlinci.jpg